dinsdag 28 juli 2009

RIA BRIEFFIES

Afgelopen week heeft bij mij in het teken gestaan van het overlijden van Dolly Dot Ria Brieffies. Hoewel iedereen wist dat het afscheid onvermijdelijk was, is het voor iedereen een persoonlijke tragedie. Uiteraard voor familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook voor diegenen die nauw met haar hebben samengewerkt. Juist in die samenwerking van de afgelopen jaren (reünieconcerten in Ahoy, div. bedrijfsfeesten, benefietconcerten en Hallentour) leer je elkaar namelijk heel goed kennen. Ria was een fantastische vrouw en een zeer professionele zangeres; ik zal haar dan ook heel erg missen.



De te regelen zaken rond haar begrafenis gaven echter een heel nieuwe dimensie aan het fenomeen ‘organiseren’. Na het versturen van het persbericht afgelopen dinsdag en het opstarten van een condoleance-register op internet werd het overlijden van Ria breed uitgemeten in de media. Zo waren er respectvolle reportages bij onder andere het NOS-journaal, het RTL-journaal, RTL Boulevard, Een Vandaag en SBS Shownieuws en stonden er artikelen in diverse kranten. De TROS zond vrijdag 24 juli een compilatie uit van het Reünieconcert van de Dolly Dots uit 2007. Hier hebben maar liefst ruim 632.000 mensen naar gekeken. Een respectabel aantal, zeker gezien het feit dat het hartje zomer is.

Dat het overlijden van Ria veel mensen geraakt heeft, blijkt ook uit het feit dat het op het condoleanceregister erg druk is geweest. Op het moment van schrijven hebben inmiddels 6.196 mensen hun steunbetuiging achtergelaten. De site www.dollydots.nl werd hiervoor doorgelinkt naar http://www.riabrieffies.nl/; inmiddels hebben (d.d. 28-07-2009) 159.593 unieke bezoekers deze site bezocht.

De drukbezochte condoleance , rouwdienst en begrafenis vormden het trieste hoogtepunt van afgelopen week. Tijdens de rouwdienst kwam enerzijds het privé-leven van Ria en anderzijds haar muzikale carriѐre als onderdeel van de Dolly Dots ter sprake. Het verlies van Ria betekent voor de Dolly Dots dan ook de afsluiting van een roerige, 30 jaar durende periode, waarin zij met Ria bijzonder veel hebben meegemaakt.Het gemis van Ria zal voor een ieder die haar gekend heeft groot zijn en ik wens alle betrokkenen veel sterkte met dit verlies.

2 opmerkingen:

  1. Ria zal zeker worden gemist. Samen met de andere Dots heeft ze een onuitwisbaar stempel op de Nederlandse muziek geschiedenis gedrukt. Wat straalde ze toen ze in 2007 weer op het podium stond met haar vriendinnen. Het waren onvergetelijke concerten!
    Naast Dolly Dot was ze ook gewoon een lieve vrouw, altijd goed gemutst en vrolijk en betrokken. Ik heb van haar genoten.

    BeantwoordenVerwijderen