maandag 12 oktober 2009

1E EDITIE DE WEEK VAN HET METROPOLE

Brand New Live heeft zojuist haar eerste publieksevenement achter de rug. We kunnen trots terugkijken op een geslaagd evenement en een perfecte start van een nieuwe muziektraditie. Eigenlijk nog steeds het mooiste aan ons vak: je bedenkt een idee, gaat zoeken naar partners / artiesten / leveranciers die willen meewerken en vervolgens sta je 2,5 jaar later 3 avonden in een volle Heineken Music Hall met meer dan 60 muzikanten op een podium . In die 2,5 jaar is er heel wat water door de Rijn gegaan; je probeert iedereen te enthousiasmeren, maar ’t kost toch altijd verdomd veel tijd als je iets bijzonders wil creëren. Nu ‘de kop eraf’ is maken we ons inmiddels op voor de tweede editie en hoop ik dat we over 10 jaar elkaar anekdotes vertellen over ‘die eerste keer’ in 2009.



Een kort verslag van ‘De Week’:
De Heineken Music Hall was speciaal voor 'De Week van het Metropole' omgetoverd tot het grootste Theater van Nederland. Het décor, één van de grootste dat ooit in de Heineken Music Hall gestaan heeft, was overweldigend terwijl er toch ook sprake was van een intieme sfeer. Dit heeft een drietal onvergetelijke avonden opgeleverd.
Rob de Nijs liet op 1 oktober zien dat hij op 66-jarige leeftijd nog met gemak een volle zaal in vervoering kan brengen. Voor de pauze stond het publiek al op de stoelen. Een dag later boog Trijntje Oosterhuis zich over het tijdloze en repertoire van Burt Bacharach. Klassiekers als 'Close To You', 'That’s What Friends Are For' en 'What The World Needs Now' zette zij, samen met het door sterdirigent Vince Mendoza gestuurde orkest, moeiteloos naar haar hand.



Zaterdag 3 oktober was het de beurt aan Eddie Kowalczyk, frontman van de Amerikaanse band LIVE, die de uitverkochte HMH inpakte. Hits als 'I Alone', 'The Dolphins Cry' en 'Overcome' hadden prachtige arrangementen gekregen waardoor de nummers weer een hele nieuwe dimensie kregen. Zowel de show van Trijntje Oosterhuis als die van Eddie Kowalczyk zijn in HD opgenomen. Beide concerten kunnen we dus binnenkort terugzien in de kwaliteit die ze verdienen.

1 opmerking:

  1. Goed gedaan hoor! Eddie Kowalczyk was samen met het Metropole echt geniaal. Ik ben benieuwd waar jullie volgend jaar mee komen! ;)

    BeantwoordenVerwijderen