maandag 2 maart 2009

ONLINE COMMUNITY ONTMOET ELKAAR OFFLINE

Verleden week zondag presenteerde Julian Thomas zijn album '35 Some Months' in 013 in thuisstad Tilburg. Julian speelde een halfuur lang samen met gitarist Arie een aantal tracks van zijn nieuwe album en was daarna maar liefst meer dan een uur bezig met het op de foto gaan van fans en het signeren van albums. Julian heeft een enorme 'gunfactor' en dat was deze middag te zien. Hij nam voor iedereen de tijd en zowel hijzelf als zijn fans genoten hier zichtbaar van.



Ook 'online' proberen we de identiteit van Julian door te vertalen en houdt hij bijvoorbeeld zeer actief zijn weblog, Hyves en Twitter pagina bij. Elke reactie en mailtje wordt door hem persoonlijk beantwoordt. De lage drempel als fan om zowel 'online' als 'offline' in contact te komen met Julian zorgt voor een groep fans die de beste 'merkambassadeurs' zijn die je maar kan wensen. Dit blijkt ook uit het in grote getale doorplaatsen door van onderstaande albumgadget op Hyves welke in eerste instantie 'exposure' als doel heeft. Creativiteit (vanuit het merk) en betrokkenheid (vanuit de fans) zijn essentiele voorwaarden voor succes.




Daarnaast bleek die middag dat een groot deel van de fans elkaar via de Hyves pagina van Julian elkaar ontmoet had. Daar werd het eerste contact gelegd, gecommuniceerd werd er daarna door middel van 'krabbels', 'kwebbels', MSN Messenger en de mail. Om uiteindelijk elkaar 'offline' te ontmoeten die zondagmiddag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten